Ga naar de inhoud

DJ Miss Twist in artikel Flow Mindfulness Doeboek

  • door

Verzamelen is nog steeds – of weer – booming, getuige alle verzamelclubs op internet, de verzamelrages veroorzaakt door supermarkten en de VerzamelaarsJaarbeurs die bijna uit z’n voegen barst vanwege de hausse aan deelnemers. Een van hen is Bianca Hooijmans, in het uitgaanscircuit bekend als Miss Twist en ik het dagelijks leven werkzaam bij Pleegzorg Nederland. Zij verzamelt al sinds de jaren tachtig singles – minimaal drieduizend heeft ze er nu. “Het is allemaal de schuld van mijn vader”, zegt ze lachend. “Hij is muzikant en heeft net als ik redelijk last van verzamelwoede. Ik moet gewoon verzamelen!”

De eerste single die Bianca zelf kocht was van Smokey Robinson & The Miracles: ‘Going to a Go Go’. “Een originele Nederlandse persing met fotohoesje, yes! Voor 25 cent bij de kringloopwinkel. Dat waren nog eens tijden,” lacht Bianca die vooral 45-toeren singles verzamelt. “Mijn collectie bestaat met name uit muziek van de jaren vijftig tot begin jaren zeventig, de genres variëren van R&B tot girlgroups en lekkere mambo.
Plaatjes draaien, oftewel de dj uihangen doe ik het liefst. Maar bakken met singles doorspitten is ook een ultieme vorm van ontspanning, ook al zie ik er volgens vrienden dan nogal eigenaardig uit: fanatiek en een beetje verwilderd.”

DJ Miss Twist
×